Megtagadták Öntől a beszállást túlfoglalás miatt?

Ma a túlfoglalás a légitársaságoknál általános gyakorlat. A légitársaságok túl nagy számban árulják a repülőjegyeket, hogy maximalizálják nyereségüket, és fedezzék azon utasok helyet, akik nem tűnnek fel a repülőtéren. Nagyon kellemetlen, ha utazási terve a fuvarozók hibája miatt hiúsul meg. Ebben az esetben kártérítésre jogosult minden olyan utas, akitől túlfoglalás miatt megtagadták a beszállást.

Ha túlfoglalás miatt megtagadták Öntől a beszállást – ne aggódjon! Jusson akár 600 euróhoz személyenként!

Ellenőrizze a kompenzáció méretét

Vagy
Kártérítés iránti kérelem

Teendők, ha a járatát túlfoglalták

 1. Sajnos nem elég tudni, hogy a járatát túlfoglalták. Mindenképpen el kell mennie a repülőtérre, és be kell jelentkeznie a járatára. Miután visszautasították a beszállást túlfoglalás miatt, a fuvarozónak tájékoztatnia kell Önt egy más közlekedési módról, amelyen utazhat.
 2. Ha kártérítést szeretne kapni, írásos bizonyítékot kell szereznie a megtagadott beszállásról. Ezt rá kell, hogy írják a beszállókártyára vagy a poggyászigazolásra. Ha nincs ilyen igazolása – kérjük, vegye fel a kapcsolatot a fuvarozó személyzettel.
 1. Ha a járatát túlfoglalták, akkor a szolgáltatójának ingyenes ételeket és italokat kell biztosítania Önnek, lehetővé tenni két ingyenes hívást, e-mail küldését vagy ingyenes faxküldést. Ha egy vagy több éjszakát kell várnia a járatra – a szolgáltatónak ingyenes szállást kell biztosítani egy szállodában, beleértve a repülőtérre történő közlekedést is.
 2. Ha a járaton barátaival vagy családtagjaival utazott volna, ne felejtse el, hogy minden utas jogosult a kártérítésre.
 3. Ha üzleti úton volt, és a repülőjegyet a vállalat vásárolta – ne aggódjon. A kártérítés ahhoz az utashoz tartozik, akinek a neve szerepel a repülőjegyen.

Skycop – egy megbízható partner az Európai Bizottság rendelkezéseinek megfelelően

Ha repülővel utazik, akkor az (EK) 261/2004 európai rendelet. védelme alatt áll. Kevés utas ismeri ezeket a fogyasztói jogokat, és sokan nem rendelkeznek megfelelő jogi ismeretekkel ahhoz, hogy igénybe vehessék a késett járatokért járó kártérítést – még akkor sem, ha tudják, hogy lehetne!

Milyen kártérítésre jogosult?

€ 250

Ha a célállomását több mint 3 óra késéssel érte el, és az utazási távolság 1500 km alatti

€ 400

Ha a távolság az 1 500 és 3 500 km közötti, és több mint 3 óra késéssel érkezett el a célállomáshoz.

€ 600

Ha az utazási távolság meghaladta a 3 500 km-t, és több mint 3 óra késéssel érte el célállomását.

Mit várhat, miután visszautasították a beszállását egy túlfoglalt járat miatt?

Ebben az esetben az alábbiakra számíthat:

 1. A jegy teljes árának visszatérítése az eset napjától számított 7 napon belül
 2. Jegy a következő repülőjáratra a végső célállomásra, hasonló feltételekkel
 3. Vagy egy későbbi járat, hasonló feltételekkel

Ha úgy dönt, hogy másik útvonalon utazik, és emiatt várnia kell, a fuvarozónak ingyenes ételeket és italokat kell biztosítania Önnek, lehetővé tenni két ingyenes hívást, e-mail küldését vagy ingyenes faxküldést. Ha egy vagy több éjszakát kell várnia a járatra – ingyenes szállást kell biztosítani egy szállodában, beleértve a repülőtérre történő szállítását is.

Ellenőrizze, hogy az EU légi utasok jogai vonatkoznak-e az Ön esetében

 1. Ha a járata az EU-n belüli és egy európai uniós vagy nem európai uniós légitársaság üzemelteti.
 2. Ha a járata az EU-ba az EU-n kívülről érkezik és egy európai uniós légitársaság üzemelteti.
 3. Ha a járata az EU-ból indul egy nem európai uniós országba és egy európai uniós vagy egy nem európai uniós légitársaság üzemelteti.

Az EU a 28 EU countries  foglalja magában, beleértve az alábbiakat: Guadeloupe, Francia Guyana, Martinique, Réunion sziget, Mayotte, Saint-Martin (Francia Antillák), Azori-szigetek, Madeira és a Kanári-szigetek, valamint Izland, Norvégia és Svájc.

Ukrajna, Törökország és Izrael is rendelkezik a légi utasok jogainak védelmére vonatkozó szabályozással.

Miért igényelje a kártérítést a Skycop segítségével?

 1. Legmagasabb szabványokA Skycop a legmagasabb működési és üzleti normáknak, a helyi és uniós jogszabályoknak, valamint az EC 261.
 2. Több mint 26 millió euró összegű európai követelés

  A Skycop járat kártérítési társaság több mint 26 millió euró összegű európai követelést kezel. A sikerdíj csak az ügy feldolgozása, illetve a kártérítés összegének a légitársaságtól való megszerzése után kerül alkalmazásra.

 1. Mint látható a hírekben

  A Skycop tevékenységeit a jelentősebb médiumok is elismerik, mint például a Forbes, Yahoo, Aviation Pros, 50 sky shades and China Aviation Daily.

 2. Kiváló bizalmi arány

  Már több ezer ügyfél esetét oldottuk meg a világ minden tájáról, akik repülési incidensekkel szembesültek különböző légitársaságokkal szemben. További információért kérjük, nézze meg ügyfeleink véleményét a következő oldalon.

Vásárlóink visszajelzései és véleményei

Az elmúlt 3 év során túlzsúfolt volt a járata?

Adj nekünk a repülési részleteket, és tudatni fogjuk veled, ha pénzbe kerülsz.