Az európai járatoknak közel 20%-át tönkre teszik a törlések, illetve késések, de az OAG szerint, akik az airBaltic-kal utaznak, 90%-osan biztonságban vannak. Úgy tűnik, hogy a lettországi fuvarozó vállalat kivételt képez a szabály alól, mivel a többi európai légitársaság többsége járatainak több mint a negyede késett menetrendjéhez képest. Az éves OAG jelentés, amely kiemelte a légitársaságokat 2017. évi pontosságuk alapján, kellemes meglepetés volt a szövetség vezetői számára, és remélhetőleg felébresztette azokat a fuvarozókat, akiknek hitvány volt az időkezelése.

A pontosság az egyik fő mérték, amely jelzi az egyes fuvarozók hatásos működését és minőségét. A digitális járat információk vezető globális szolgáltatója, az OAG elemezte a teljes év adatait, amelyek 57 millió járat adatait tartalmazták. A 2018. évi OAG jelentés azokkal a légitársaságokkal foglalkozott, amelyekre vonatkozóan adatokkal rendelkezett, és ez az összes felszállásnak minimum 80%-át fedte le, azonban néhány jelentős fuvarozó hiányzott a felmérésből, mint például a Ryanair. Azonban ismerve azt, hogy a légitársaság tömegesen törölte járatait az utóbbi fél évben, az adatok nem tűnnek túl kecsegtetőnek. Ennek ellenére, még a Ryanair nélkül is az OAG pontossági felmérése a világ egyik legszélesebb körű felmérésének tekinthető.

A jelentés elfogadta azt, hogy a 15 perces késés még időben történő érkezésnek minősül, ennek ellenére megdöbbentő eredményeket tárt fel. A Business Insider szerin Japán, Németország és Svájc a világ legpontosabb nemzetei. Miközben a japán légitársaságok bizonyítottak e tekintetben, Németország úgy tűnik, hogy nem rendelkezik ezzel a képességgel, legalábbis a járatok időpontjainak betartása terén. A legnagyobb német légitársaság a Lufthansa 76%-os pontossági eredményt ért el, ami azt jelenti, hogy a fuvarozó vállalat összes járata közül minden negyedik késett a menetrendhez képest. Csak két, ugyanilyen nagyságrendű európai légitársaság ért el ennél jobb eredményeket, a British Airways esetében 78%-os volt, a skandináv SAS esetében pedig 80%-os volt az időben megérkező járatok aránya.

Least accurate airlines - Skycop

Sajnálatos módon számos jelentős európai fuvarozó, mint például az Air France, a Turkish Airlines és az easyJet nem dicsekedhetett ilyen eredménnyel. A jó hír az, hogy a legnagyobb 10 európai fuvarozó az időben történő teljesítést illetően (on-time performance – OTP) a második lett a pontossági versenyben a világ többi régiójához képest, a régiók IATA szerinti definíciója szerint. Az európai legnagyobb fuvarozók 80% körüli átlagos eredménnyel csak az Ázsiai és a Csendes-óceáni térség légitársaságaival szemben vesztették el a harcot, mely térségben leggyorsabban fejlődik a légiközlekedési iparág.

„A pontosság sok utas számára az elégedettség fő mértéke, ezért természetes, hogy az európai fuvarozók mindent megtesznek, hogy eredményesek legyenek e téren a széttördelt és igen csak kicsi piacukon. Ettől függetlenül szégyen azt látni, hogy az olyan óriások, mint például a Lufthansa, az Air France és a Turkish Airlines OTP eredménye nem érte el a 80%-ot. Együttesen több mint 250 millió utast szolgálnak ki évente, miközben járataiknak 24%-a késik, ezek a vállalkozások körülbelül 60 millió utas terveit döntik romba. Már a légitársaságoknak tájékoztatniuk kellene azon utasokat, akiknek a járata több mint 3 órát késett, hogy jogosultak maximum 600 €-s járat kártérítésre,” ismertette Marius Stonkus, a globális járat térítésekkel foglalkozó vállalat, a SKYCOP ügyvezetője.

Ha visszatekintünk 2017-re, akkor láthatjuk, hogy az európai légiközlekedésnek néhány jelentős problémával kellett megküzdeniük, melyek tömeges járat törlésekhez és járat késedelmekhez vezettek. Kezdve a British Airlines informatikai meghibásodásától a francia légiforgalmi ellenőrök sztrájkján keresztül egészen a Ryanair tömeges járat törléséig, összességében ezek a hibák több mint 1 millió utas utazását bénították le tavaly. Azon tény alapján, hogy a légitársaságokhoz közvetlenül benyújtott összes követelésnek csak az 5%-a sikeres, könnyen előfordulhat, hogy 950 ezernél is több utas még várja járatáért járó 250-600€ közti kártérítését.

Brexit: az európai légiutasok 28%-a meg lesz fosztva a kártérítésektől
Következő bejegyzés

Brexit: az európai légiutasok 28%-a meg lesz fosztva a kártérítésektől