261/2004/EK európai parlamenti és tanácsi rendelet

Az Európai Parlament és a Tanács 261/2004 / EK számú rendeletét 2004. február 11-én írták alá. Ez a Rendelet a visszautasított beszállás és légijáratok törlése vagy hosszú késése esetén az utasoknak nyújtandó kártalanítás és segítség közös szabályait állapítja meg.

Ön kártérítésre jogosult, ha a járata késett, törlésre vagy túlfoglalásra került a légitársaság hibájából, és az esete megfelel az EK 261/2004 rendeletben felsorolt kritériumoknak.

Ha a járat késett, törlésre került, vagy túlfoglalás miatt elutasították a beszállást, és az előbbi időtartama a 3 órát meghaladja, az EK 261/2004 rendelet értelmében Ön jogosult az alábbiakra:

 • Teljes kártérítés (250 EUR-tól 600 EUR-ig az utazási távolságtól függően: 250 EUR-ig 1500 km-ig, 400 EUR az EU-n kívül 1 500 km és 3 500 km között, 600 EUR 3500 km felett),
 • Ingyenes ételek és italok, két ingyenes hívás, e-mail vagy ingyenes faxküldés. Ha egy vagy több éjszakát kell várnia a járatra – ingyenes szállást kell biztosítani egy szállodában, beleértve a repülőtérre történő közlekedést is.

Ha a járatot indulás előtt kevesebb, mint 14 nappal törölték, az utas jogosult a 261/2004. sz. EK rendeletben meghatározott szabályok szerinti kártérítésre.

A személy nem jogosult kártérítésre, ha a járat megszakítására vis maior vagy olyan okok miatt került sor, amelyek nem kapcsolódnak a légitársaság tevékenységéhez. Példák a rendkívüli helyzetekre:

 • A repüléshez nem megfelelő időjárási viszonyok, természeti katasztrófák (pl. az izlandi 2010-es Ejafjadlojokudlio vulkánkitörés)
 • Repülőtéri üzemzavarok
 • Terrorizmus vagy katonai akciók
 • Szakszervezeti sztrájk
 • A repülőgép műszaki hibái
 • A légitársaság csődje
 • Más okok, amelyek nem függnek a légitársaságok vállalati tevékenységétől

Ha úgy gondolja, hogy ez az EK 261/2004 rendelet túlságosan zavaros Önnek, akkor bármikor fordulhat a Skycop szakembereihez – ellenőrizzük a járatát, és megtudjuk, jogosult-e kártérítésre. Kitöltheti a kártérítési űrlapunkat is.

Miért igényelje a kártérítést a Skycop segítségével?

 1. Legmagasabb szabványok

  A Skycop a legmagasabb működési és üzleti normáknak, a helyi és uniós jogszabályoknak, valamint az EK 261.

 2. Több mint 26 millió euró összegű európai követelés

  A Skycop járat kártérítési társaság több mint 26 millió euró összegű európai követelést kezel. A sikerdíj csak az ügy feldolgozása, illetve a kártérítés összegének a légitársaságtól való megszerzése után kerül alkalmazásra.

 1. Mint látható a hírekben

  A Skycop tevékenységeit a jelentősebb médiumok is elismerik, mint például a Forbes, Yahoo, Aviation Pros, 50 sky shades and China Aviation Daily.

 2. Kiváló bizalmi arány

  Már több ezer ügyfél esetét oldottuk meg a világ minden tájáról, akik repülési incidensekkel szembesültek különböző légitársaságokkal szemben. További információért kérjük, nézze meg ügyfeleink véleményét a következő oldalon.

Vásárlóink visszajelzései és véleményei

A járat törölve lett az elmúlt 3 év során?

Adj nekünk a repülési részleteket, és tudatni fogjuk veled, ha pénzbe kerülsz.